Meer dan 110 jaar haardexpert

Over ons

Over Doensen

Al 110 jaar dé haardexpert

Doensen staat al meer dan 110 jaar lang voor kwaliteit, kennis, en vakmanschap als het op haarden en kachels aankomt. Opgericht in 1909, anno 2022 staat de zesde generatie Doensen aan het roer: Ludo en Patricia. „Wij hebben een passie voor vuur en dat willen we overbrengen op onze klanten’’, zegt Patricia. „Wij willen persoonlijk alle wensen aanhoren. We blijven altijd luisteren.’’

De liefde voor het vak is Ludo letterlijk met de paplepel ingegeven. Als baby klauterde hij al rond in de zaak die toen nog door zijn ouders en grootouders werd gerund. „Ik denk dat ik hier al mijn hele leven werk’’, zegt hij met een knipoog. Inmiddels is het stel 15 jaar eigenaar van de zaak.

Het verschil met toen is ergens helemaal niet zo groot, zegt Ludo. „Het mooie aan het vak is dat je jezelf telkens opnieuw moet uitvinden, je moet innoveren. Vroeger had een gashaard geen realistische vlam. Dat is nu wel anders. Een elektrische haard geeft zo’n mooi sfeerbeeld tegenwoordig, dat is helemaal doorontwikkeld. Alleen vroeger had niemand zonnepanelen. Nu is er daardoor juist veel vraag naar elektrische haarden.’’

 

 

jacobus-6-pelletkachel-thumbnail
jacobus-6-pelletkachel-thumbnail

Wat al die tijd niet is veranderd, is de dienstbaarheid aan de klant. Waar de vorige generaties Doensen erom bekend stonden altijd de kleinste onderdeeltjes wel ergens in de loods te hebben liggen, daar is de webshop tegenwoordig nog altijd goed gevuld. Verder proberen Patricia en Ludo hun klanten nu ook op andere manieren te binden. Door iets extra’s te doen, zoals stookavonden organiseren.

Met een klein groepje aanwezigen laten Ludo en Patricia praktische zaken zien. Hoe doe je het hout bijvoorbeeld in de kachel? Leg je het erin of zet je het rechtop? Wat voor invloed heeft dat op de vlam, en hoe steek je het hout aan? „Op die avonden hebben we echt aandacht voor onze klant en hun vragen”, zegt Patricia.

Patricia en Ludo hebben thuis zelf een gashaard. „Gas heeft een hele schone verbranding en de vlam doet echt niet meer onder voor een houtkachel”, zegt Ludo. Het stel weet zeker dat er voor elk huis een haard te vinden is. Door hun kennis en liefde voor vakwerk te delen, weten ze zeker dat ze jou van advies kunnen voorzien om de juiste haard te vinden.

Doensen staat voor kwaliteit, goed advies en goede producten. Wij zijn in bezit van alle benodigde keurmerken en certificeringen. Kies voor een kachel of haard van Doensen en jij hoeft nergens meer naar om te kijken tot de vlam erin gaat.

 

Onze expertise in certificeringen

Vraag uw prijs aan

Over ons

Aanvraag offerte

Naam
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gewijzigde openingstijden

Wij vieren vakantie van vrijdag 19 juli t/m zaterdag 10 augustus. 

Showroombezoek? Maak een afspraak!