Meer dan 110 jaar haardexpert

Pelletkachels

Ontdek de intelligentie en efficiëntie van pelletkachels

Een pelletkachel is de slimste in zijn soort. Wil je een kachel die jou leert kennen? Die zich aanpast aan jouw behoeften? Dan is de pelletkachel iets voor jou. Stel hem zo in dat je wakker wordt of thuis komt van werk in een aangenaam verwarmde woonkamer. Je hebt er geen omkijken naar. Met één zak pellets blijft de pelletkachel dagen aan een stuk branden. Een pelletkachel is een stuk zuiniger dan een houtkachel, en je hoeft geen stookexpert te zijn om hem te bedienen. En toch heb je het authentieke vuur zoals we dat kennen van stoken met hout. Het beste van twee werelden.

Bekijk ons ruime assortiment pelletkachels in onze showroom. Maak een afspraak, dan weet je zeker dat wij alle tijd voor je nemen.

thermorossi-slimquadro-9-pelletkachel-thumbnail

Efficiëntie en prestaties van pelletkachels

Pelletkachels staan bekend om hun hoge energie-efficiëntie en prestaties. Het ontwerp van een pelletkachel zorgt voor een optimale verbranding en warmteafgifte. Dankzij geavanceerde technologieën en de mogelijkheid om de verbrandingssnelheid aan te passen, kunnen pelletkachels een efficiëntie van meer dan 90% bereiken. Dit betekent dat een groot deel van de energie die in de pellets zit, daadwerkelijk wordt omgezet in warmte, waardoor je huis efficiënt en effectief wordt verwarmd.

Bovendien bieden pelletkachels de mogelijkheid om de warmteafgifte te regelen. Met een thermostaat kun je de gewenste temperatuur instellen en de pelletkachel zal automatisch aan- en uitschakelen om deze temperatuur te handhaven. Dit zorgt voor een comfortabele en constante warmte in huis, zonder dat je constant handmatig aanpassingen hoeft te doen.

De prestaties van pelletkachels zijn ook indrukwekkend. Ze kunnen een grote ruimte verwarmen en bieden doorgaans een hoog vermogen. Met de juiste installatie en dimensionering kan een pelletkachel zelfs een hele woning verwarmen, waardoor je niet afhankelijk bent van andere verwarmingssystemen.

thermorossi-slimquadro-9-pelletkachel-thumbnail
altech-max-h-plus-pelletkachel-image

Gemak en gebruiksgemak van pelletkachels

Naast de kostenbesparing en efficiëntie bieden pelletkachels ook gemak en gebruiksgemak. Ze zijn eenvoudig te bedienen en vereisen minimale inspanning. Met een simpele druk op de knop start je de pelletkachel en begint deze met verwarmen. Veel modellen hebben ook een automatische ontsteking, wat betekent dat je niet eens een lucifer nodig hebt.

Het bijvullen van pellets is ook eenvoudig. De meeste pelletkachels hebben een grote opslagruimte voor pellets, waardoor je niet constant hoeft bij te vullen. Afhankelijk van het model kan een pelletkachel enkele uren tot enkele dagen autonoom werken zonder dat je pellets hoeft toe te voegen. Dit maakt het ideaal voor mensen met een druk leven of voor wie geen tijd wil besteden aan het constant onderhouden van de kachel.

Daarnaast hebben pelletkachels vaak een ingebouwd controlesysteem dat de verbranding en prestaties bewaakt. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare werking van de kachel en minimaliseert de kans op storingen of problemen.

Veelgestelde vragen

Vraag uw prijs aan

Pelletkachels

Aanvraag offerte

Naam
Adres