De pelletkachel Natura 7 is één van de meest verkochte pelletkachels, niet alleen vanwege het prachtige ontwerp, maar ook vanwege de vele nieuwe technieken. Één van de voordelen is dat de ruimteventilator uitschakelbaar is. Dit heeft echter wel tot gevolg dat alle overige geluiden, waaronder die van de vijzelmotor, sterker worden opgemerkt door de klant.

Wij hebben daarom besloten wijzigingen door te voeren en wordt de pelletkachel door ons aangepast. Hierdoor wordt deze kachel nog stiller:
– De nieuwe Natura Professional (pro-versie) beschikt over een nieuwe ophanging met een nieuw soort vijzelmotor welke volledig stil is en niet meer wordt opgemerkt.
– De gloeispiraal wordt vervangen door een versie welke volledig uit kwarts bestaat. Dat heeft als voordeel dat de kachel veel sneller start en ook nog eens niet meer aan slijtage onderhevig is. Bovendien is deze veel sterker dan bijvoorbeeld een keramiek gloeispiraal. Deze kwarts-gloeispiraal is vanwege de kwaliteit levenslang gegarandeerd.
– Er wordt een verbetering aan de software doorgevoerd, waardoor de kachel nog zuiniger is geworden, zonder in te leveren op het vermogen.
– Als laatste is de branderbak aangepast. In incidentele gevallen maakte de reiniging een schrapend geluid. Dit wordt hierdoor verholpen.

De Natura 7 pro-versie is nu verkrijgbaar via de Nordic Fire dealers. Kijk voor meer informatie op https://nordicfire.nl/assortiment/pelletkachel_natura7/

Bel ons
Route